Two way audio doesn't work
  • Hi Ben, I've just found out the two-way-audio has never worked since updated to ver.5.2.3 and all 5.2.4 betas. On ver.5.2.3, the two-way-audio feature just does not work. However on ver.5.2.4, mac SecuritySpy will crash. The Two-way-audio was working fine before ver.5.2.3.

    These tests were conducted by using IOS SecuritySpy app. Both versions were only tested on my basement camera Hikvision DS-2CD2432F-IW.

    On ver.5.2.3:

    07/22/2020 22:24:00: Error performing computer-to-camera audio for the camera "Basement" 5.2.3,5345,8800 Connection closed by the other side.


    On ver.5.2.4beta:

    07/22/2020 21:59:19: Error communicating with network device "Front". 5.2.4b14,10,835 Excessive packet loss from network device, the network may be too slow or defective, or this computer may be overloaded. Check the network and/or reduce this camera's frame rate.

    07/22/2020 22:01:24: Error communicating with network device "Kitchen". 5.2.4b14,10,835 Excessive packet loss from network device, the network may be too slow or defective, or this computer may be overloaded. Check the network and/or reduce this camera's frame rate.

    07/22/2020 22:01:25: Error communicating with network device "Basement". 5.2.4b14,10,835 Excessive packet loss from network device, the network may be too slow or defective, or this computer may be overloaded. Check the network and/or reduce this camera's frame rate.

    07/22/2020 22:05:32: Error communicating with the network device "Living Room". 5.2.3,10,835 Excessive packet loss from network device, the network may be too slow or defective, or this computer may be overloaded. Check the network and/or reduce this camera's frame rate.


    Thank You

  • We'll look into this and get back to you. In the mean time, could you tell me what audio format the camera is set to (PCM, G.711 µLaw etc.)?

    Can you also please double-check and confirm that if you go back to version 5.2.2, the two-way audio works? You can obtain this here: download SecuritySpy 5.2.2.
  • Hi Ben, The audio format setting is G.711 µLaw. I've just tried with ver.5.2.2, Two-way-audio was working perfectly.

    Thank You
  • OK thanks we'll test this with our Hikvision cameras here and will get back to you.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!